selamat datang ke blog TJ . anda suka ? sila follow . anda xsuka ? it's up to u . :)

Friday, April 6, 2012

hati DAN perasaan


ouh, lame nye lah kan ta post enty. hehe :) mesty cik blogger rindu kan kan . *erk, rindu ke? HAHAHA . okee2, back to topik kayh . entry kali ni tj na ckap soal hati & perasaan. *ade ke org bace? haha. bia la kan.. 
ntah la npe tetibe tergerak aty na post pasal neh. pape pon layan je lah kan . hehe ;)

selalu kite dgr org ckap yg kadang-kadang menyintai seseorang itu tidak seharusnya memiliki.. 
betul kee? hm, ntah la kan :)

btw kan korg, td tyme tj jenjalan kat blog2 , tj tertarik dgn 1 artikel neh. menarik je bunyi :) so, tj pon mula lah kopimilo dr blog2 dy. nie antre ayat2 yg menarik utk dikongsi bersama :)

# Cintailah seseorang kerana kekurangannya, kerana suatu saat nanti kamu akan bahagia dengan kelebihannya.. dan jangan pernah mencintai seseorang dengan kelebihannya, kerana suatu saat nanti kamu pasti kecewa ketika kamu tahu akan kekurangannyaa...

# jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa..Tetapi bagaimana kita akan tahu dia memang ditakdirkan untuk kita?Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir...Gunakanlah sebaik-baiknyaa.

Kadang orang berkata,adakah kita tiada rasa atau perasaan..dan sebenarnya orang itu tidak tahu.. kita masih ada harga diri yang tinggi..menanti nilai cinta suci dan bukan hanya semudah menerima sesiapa sahaja...

# Kadangkala kita merasakan rindu pada seseorang tapi hati selalu berkata bahawa aku takut untuk meluahkannya..takut akan merubah segalanya yang indah..mungkin nasib diri bertuah selangit yang cerah..mungkin juga diri akan malang sedalam laut hitam..

so, kesimpulan nye lah kan, tiada manusia yang akan rugi dengan sesuatu yang tidak pasti, dia mungkin bukan jodoh kita dan kita bukan matahari buatnya. kita mungkin pernah hiaskan hatinya kerana dia sunyi dan mahukan teman dikala sendiri.
 
p/s : cuba utk memahami hati dan perasaan org yg tj syg <3

Lots of love
TJ

0 comments:

Post a Comment

 
TERCIPTA SINCE 2010 ! SEPENUHNYA MILIK NUR ATIQAH JAMALEE